ua en ru

Єрмак має найближчим часом зв'язатися з адміністрацією РФ, - Зеленський

Єрмак має найближчим часом зв'язатися з адміністрацією РФ, - Зеленський Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський зазначив що західні партнери вимагають від України підтримувати зв'язок Росією. Він заявив, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак має найближчим часом зв'язатися з адміністрацією РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента на прес-марафоні.

"Я щоденно розмовляю з лідерами різними вчора був Мішель, Меркель, вони хочуть, щоб ми почали спілкуватися з РФ, обов'язково буде дзвінок. Вони хочуть контакту нашої адміністрації і адміністрації РФ. Я думаю, що найближчим часом Єрмак буде з ними контактувати", - розповів Зеленський.

Глава держави зазначив, що Франція хоче вплинути на Росію, аби відбулося нове засідання "нормандської четвірки".

"Є нормандський формат, французька сторона хоче далі тиснути на РФ, щоб відбулося засідання четвірки вже з новим канцлером. Ми чекаємо переговорів США з РФ і окремо, це те, про що сказав Шарль Мішель, треба терміново розмовляти між Козаком (голова адміністрації президента РФ - ред.) і Єрмаком, щоб люди, Європа бачили, що якщо люди спілкуються, значить ескалації не буде", - додав Зеленський.

Нагадаємо, що президент Зеленський також під час прес-марафону зазначив, що ймовірність повномасштабної війни з Російською Федерацією зберігається щодня. Але українська сторона готова до будь-якої ескалації.