ua en ru

У Єревані захоплювачі відділку застрелили поліцейського

У Єревані захоплювачі відділку застрелили поліцейського Фото: ситуація в Єревані загострюється

Офіцер поліції перебував в автомобілі за 400 метрів від будівлі, коли його застрелив снайпер

Єреванська поліція повідомила, що в суботу, 30 липня, з території захопленої збройним угрупованням будівлі постової служби стріляв снайпер, через що загинув один поліцейський. Про це повідомив речник правоохоронців Ашот Агарунян, передає DW.

За його інформацією, офіцер поліції перебував в автомобілі за 400 метрів від будівлі, коли його застрелили. Раніше силовики висунули нападникам ультиматум щодо здачі владі до 16:00 (за Києвом). Проте після його невиконання активних дій не відбувається. ЗМІ повідомляють про звуки пострілів із боку захопленої будівлі. Мерія міста заборонила всі громадські заходи у цьому районі.


Як відомо, 17 липня група озброєних людей захопила будівлю патрульно-постової служби в Єревані та взяла декількох поліцейських у заручники. Нападники - прихильники координатора громадянської ініціативи "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна - вимагали негайного звільнення свого лідера та "усіх політв'язнів". Вони також закликали до відставки уряду та президента й формування "уряду довіри".

Пізніше нападники відпустили всіх поліцейських, але 27 липня взяли в заручники чотирьох медичних працівників, які ввійшли до будівлі для надання медичної допомоги пораненим бойовикам. Згодом одного медика звільнили. Станом на суботу, 30 липня, у відділку перебуває 24 нападники і троє заручників.

Нагадаємо, напередодні в ході розгону мітингу опозиції на підтримку нападників правоохоронці затримали понад 100 осіб.