ua en ru

Ердоган заявив, що США загрожують Туреччині, забезпечуючи зброєю сирійських курдів

Ердоган заявив, що США загрожують Туреччині, забезпечуючи зброєю сирійських курдів Фото: Реджеп Таїп Ердоган (kremlin.ru)

Зі словами президента Туреччини, його країна не може купувати зброю у США "за свої ж гроші"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що загроза його країні виходить від її стратегічних партнерів і передусім від Сполучених Штатів. Про це він сказав в інтерв'ю турецькому каналу NTV.

Зі слів Ердогана, курдські загони Сирійських демократичних сил (СДС), підтримувані США, є проблемою для Туреччини.

Він додав, що раніше американці аргументували свою підтримку курдів їх боротьбою з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", але тепер ІДІЛ "витіснено з півночі Сирії".

"Хіба ми з США не союзники по НАТО? Але з тих пір як ми є стратегічним союзником, ми не можемо купувати зброю у США за свої ж гроші, однак, на жаль, американці та сили коаліції, яку вони очолюють, передають цю зброю безкоштовно терористичним організаціям", - заявив Ердоган.

Нагадаємо, раніше Ердоган заявив, що Туреччина збереже присутність у Сирії до "гарантування повної безпеки". Він вважає, що політика країн, які підтримують режим президента Сирії Башара Асада, і тих, хто підтримує "терористичну організацію "Демократичний союз" курдів" є помилковою.