ua en ru

Ердоган заявив, що членство в ЄС - стратегічна мета Туреччини

Ердоган заявив, що членство в ЄС - стратегічна мета Туреччини Фото: Реджеп Ердоган запевнив у намірі вступу в ЄС

Він також сподівається, що безвізовий режим прискорить процес вступу його країни до ЄС

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив 9 травня, що членство в Європейському Союзі є стратегічною метою для Анкари. Він також сподівається, що безвізовий режим прискорить процес вступу його країни до ЄС, передає DW.

Заяву президента опублікували після того, як він неодноразово категорично заперечував можливість зміни Анкарою антитерористичного законодавства. Ця зміна є однією з умов, поставлених Євросоюзом задля запровадження безвізового режиму.

Щодо послідовності європейського курсу Туреччини виникли сумніви після того, як прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу заявив про свою відставку.


Тим часом уряд Німеччини заявив, що наполягає на виконанні всіх пунктів угоди між Туреччиною та ЄС.

"Європейська сторона дотримуватиметься домовленостей та виконуватиме свої зобов'язання. Звісно, від турецьких партнерів ми очікуємо того ж самого", - зазначив речник уряду в Берліні Штеффен Зайберт.

МЗС Німеччини також закликало допустити представників німецького посольства до спостереження за судовими процесами, які відбуваються над турецькими опозиційними журналістами.

Нагадаємо, днями турецький лідер заявив, що Туреччина не змінюватиме антитерористичне законодавство задля безвізового режиму з ЄС, оскільки вона потерпає від великої кількості терористичних загроз.