ua en ru

Ердоган відмовився виконувати умови ЄС для лібералізації візового режиму

Ердоган відмовився виконувати умови ЄС для лібералізації візового режиму Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

Ердоган закликав провести референдум про перехід до президентської республіки

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відмовився виконувати умову Європейського Союзу щодо зміни закону про боротьбу з тероризмом, необхідні для лібералізації візового режиму. Про це повідомляє видання "Анадолу".

Як повідомляється, виступаючи в Стамбулі Ердоган виступив з критикою позиції ЄС, який висуває перед Туреччиною цілий ряд умов для лібералізації візового угоди.


"В той час, як Туреччина з усіх боків піддається прямим або опосередкованим атакам терористичних організацій та їх посібників, ЄС вимагає від нас змінити "Закон про боротьбу з тероризмом"...Чому ж ви спочатку не міняєте власну свідомість, яка допускає ймовірність встановлення намету терористів у будівлі Європарламенту? Ви будете дозволяти терористам розбивати намети, створювати їм умови, а потім заявіть, що робите це у відповідності з вимогами демократії...Вже вибачте, хай кожен іде своїм шляхом. Ідіть і домовляйтеся з тим, з ким зможете", - заявив Ердоган.

Крім того, як повідомляє DW, Ердоган заявив про намір якомога швидше провести референдум про внесення в конституцію змін, що дозволяють перейти до президентської республіки.

На думку Ердогана, тільки така система є "гарантією стабільності і безпеки".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що премр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу оголосив про рішення піти у відставку з постів лідера правлячої партії і глави уряду.