ua en ru

Ердоган запросив Порошенко до Туреччини на засідання Стратегічної ради високого рівня

Ердоган запросив Порошенко до Туреччини на засідання Стратегічної ради високого рівня Фото: Реджеп Ердоган та Петро Порошенко (president.gov.ua)

Засідання Стратегічної ради високого рівня, за слвоами Ердогана, може відбутися восени

Президент Республіки Туреччина Реджеп Таїп Ердоган запросив президента України Петра Порошенка до Туреччини на засідання Стратегічної ради високого рівня. Про це Ердоган написав у привітанні з нагоди Дня незалежності України, повідомляє прес-служба Порошенка.

Як зазначається, Ердоган привітав Порошенка та українців із 27-ї річницею незалежності України і запросив його відвідати Туреччину, щоб провести в осінні місяці наступне засідання Стратегічної ради високого рівня, "яка є флагманським кораблем стратегічного партнерства двох країн".

"Наші відносини зі стратегічним партнером Україною зміцнюються в кожній галузі, а давня дружба між нашими народами поглиблюється з кожним днем. Нам дуже приємно спостерігати за взаємною волею, яку ми виявляємо для виведення нашого співробітництва на ще вищий щабель. Туреччина буде продовжувати підтримувати незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України", - цитує лист Ердогана Адміністрація Порошенка.

Зазначимо, перше засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною відбулося у грудні 2011 року в Анкарі, тоді участь у засіданні брали Ердоган та на той момент президент України Віктор Янукович.

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп привітав Україну з Днем незалежності. Зокрема, Трамп пообіцяв підтримувати Україну у протидії агресії РФ.