ua en ru

Ердоган запросив Порошенко відвідати Туреччину в 2016 році

Ердоган запросив Порошенко відвідати Туреччину в 2016 році Фото: Петро Порошенко і Реджеп Таїп Ердоган

Порошенко і Ердоган скоординували зусилля напередодні саміту Великої двадцятки

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запросив Президента України Петра Порошенка відвідати Туреччину в 2016 році. Про це йшлося у телефонній розмові глав держав, передає прес-служба Порошенка.

В ході розмови Порошенко привітав Ердогана з перемогою Партії справедливості та прогресу на дострокових парламентських виборах, що відбулися 1 листопада 2015 р.

Співрозмовники також обговорили подальший розвиток стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною, зокрема, стан реалізації домовленостей, досягнутих під час останнього засідання міждержавної Стратегічної ради високого рівня в березні 2015 року в Києві.

Ердоган заявив, що його країна в подальшому буде сприяти відновленню територіальної цілісності України дипломатичним шляхом. Співрозмовники підкреслили неприпустимість утисків з боку російської влади, яким піддаються кримські татари в Криму, і висловилися за продовження взаємодії з метою захисту їх законних прав.

Порошенко і Ердоган також скоординували зусилля напередодні саміту Великої двадцятки, який відбудеться 15-16 листопада в Анталії, де буде обговорюватися українське питання.

Нагадаємо, в серпні Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина ніколи не визнає анексію Криму.