ua en ru

Ердоган: Туреччина ніколи не визнає анексію Криму

Ердоган: Туреччина ніколи не визнає анексію Криму Фото: Реджеп Тайіп Ердоган

Президент Туреччини запевнив кримських татар у дипломатичній підтримці

Турецька Республіка ніколи не визнає анексію Крим. Про це йдеться у зверненні Президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана до учасників Всесвітнього конгресу кримських татар, повідомили у прес-службі Меджлісу.

"На жаль, впродовж історії право кримськотатарського народу на гідне, вільне життя у світі на своїй Батьківщині було перервано колективної депортацією та репресіями. І сьогодні ми є свідками незаконної анексії Криму і подібних, що викликають співчуття, подій. У цей складний час ми не повинні забувати, що успіх і ключ до перемоги полягає у збереженні єдності і згуртованості... Туреччина не визнає і не визнаватиме анексію Криму", - заявив Ердоган.

За його словами, для Туреччини основним пріоритетом у кризовому становищі України є спокій, добробут і безпека кримських татар. Крім того, Ердоган запевнив, що для подолання репресій і гноблення, яких зазнає кримськотатарський народ, Туреччина проводить бесіди з усіма сторонами, робить необхідні пропозиції і кроки.

"Так само, як і сьогодні, в майбутньому ви можете бути впевнені в нашій підтримці. Переконаний, що Всесвітній конгрес, що проходить у єднанні всього кримськотатарського народу, на основі цілей миру і безпеки, посилить вашу боротьбу", - звернувся до учасників форуму Ердоган.

Нагадаємо, про те, що Туреччина підтримує територіальну цілісність України, Ердоган заявляв і раніше.