ua en ru

Ердоган пообіцяв продовжувати збивати літаки у разі порушення кордонів Туреччини

Ердоган пообіцяв продовжувати збивати літаки у разі порушення кордонів Туреччини Фото: Реджеп Тайіп Ердоган

За словами Ердогана, Туреччина збила російський літак ненавмисно

Туреччина буде продовжувати збивати літаки, у разі порушення повітряного простору країни. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на засіданні голів сільських адміністрацій, передає Reuters.

"Зіткнувшись з таким же порушенням (повітряних кордонів - ред.) сьогодні, Туреччина дасть таку ж відповідь", - заявив Ердоган.

Ердоган зазначив, що Туреччина збила російський літак Су-24 ненавмисно, це була "автоматична" реакція на порушення.

Раніше турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина не хоче ескалації у відносинах з Росією після катастрофи російського літака Су-24.

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Президент РФ Володимир Путін назвав обстріл російського Су-24 "ударом у спину від посібників тероризму". Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що інцидент з російським літаком підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі економічні.