ua en ru

Ердоган звинуватив РФ в постачанні зброї курдським угрупуванням

Ердоган звинуватив РФ в постачанні зброї курдським угрупуванням Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

Разом з тим, віце-прем'єр Туреччини вважає, що відносини з РФ можуть бути відновлені "протягом короткого часу"

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Російську Федерацію у наданні зброї і зенітних ракет бійцям "Робочої партії Курдистану" (РПК). Про це повідомляє Reuters з посиланням на турецьких чиновників.

Як наголошується, виступаючи перед журналістами на борту свого літака після візиту до південно-східної провінції Діярбакир у минулі вихідні, Ердоган звинуватив Москву в передачі зброї РПК через Ірак і Сирію.


"На даний момент, терористи використовують зенітні установки і ракети, що поставляються з Росією. Сепаратистско-терористична організація оснащена цією зброєю. Вони були передані їм через Сирію і Ірак", - заявив Ердоган.

Як наголошується, два турецьких урядовців підтвердили коментар Ердогана.

Разом з тим, віце-прем'єр-міністр Туреччини Нуман Куртулмус заявив, що відносини між РФ і Туреччиною можуть бути відновлені "протягом короткого часу".

"Ні Росія, ні Туреччина не може дозволити собі принести в жертву свої відносини одна з одною...Я вважаю, що турецько-російські зв'язки можуть бути встановлені протягом короткого часу. Ці дві країни не мають проблем, які не можуть бути подолані. Я сподіваюся, що ці питання будуть вирішуватися шляхом діалогу", - заявив Куртулмус.

Як зазначає видання, Куртулмус прямо не коментував заяву Ердогана про російську військову підтримку РПК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії вважають, що межа між Сирією і Туреччиною повинна бути перекрита як можна швидше.