ua en ru

У РФ закликають до перекриття кордону між Сирією та Туреччиною

У РФ закликають до перекриття кордону між Сирією та Туреччиною Фото: Сергій Лавров і Джон Керрі обговорили ситуацію у Сирії

Глава МЗС Росії і держсекретар США під час телефонної розмови також обговорили ситуацію в Україні

У Росії вважають, що кордон між Сирією і Туреччиною слід перекрити якнайшвидше. Про це міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив під час телефонної розмови з держсекретарем США Джоном Керрі, йдеться на сайті російського МЗС.

Глави зовнішньополітичних відомств двох країн обговорили російські пропозиції про проведення спільних операцій проти діючих у Сирії терористичних угруповань та інших збройних формувань, що не дотримуються режиму припинення вогню.


Глава російського МЗС також вважає необхідним відмежування загонів сирійської опозиції від угруповання "Джебхат ан-Нусра".

Крім того, за повідомленням МЗС РФ Лавров і Керрі обговорили ситуацію в Україні та "деякі питання двосторонніх відносин".

Нагадаємо, в Північноатлантичному альянсі заявили, що нарощуючи сили на східному фланзі, НАТО прямо відповідає на військові дії Російської Федерації в Грузії, Україні та Сирії.