ua en ru

Ердоган сподівається, що США "виправдають очікування" в питанні екстрадиції Гюлена

Ердоган сподівається, що США "виправдають очікування" в питанні екстрадиції Гюлена Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

Ердоган не може чекати кілька місяців вердикту суду США з питання видачі Гюлена

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган сподівається, що Сполучені Штати Америки "виправдають очікування" в питанні екстрадиції проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Туреччина підозрює в організації військового перевороту. Про це повідомляє Bloomberg.

"Ми хочемо, щоб наш політичний партнер (США, - ред.) зробив все необхідне і виправдав наші очікування", - заявив Ердоган.

Він не згоден з тим, що запит видачі Гюлена, що проживає в США, повинен спочатку розглядатися американською судовою системою.

Міністерство юстиції США розглядає докази, надані Туреччиною, про передбачувану причетність Гюлена до спроби невдалого перевороту в липні 2016 року. Американські чиновники стверджують, що для ухвалення рішення про екстрадицію Гюлена, який не визнає свою провину, може знадобитися кілька місяців.

"Я не можу чекати на вердикт американського суду, оскільки цей злочин не було скоєно в США. Це було здійснено в Туреччині", - підкреслив Ердоган.

Крім цього, президент Туреччини звинуватив США в невиконанні своїх зобов'язань щодо курдських повстанців, які борються з терористичною організацією "Ісламська держава", продовжуючи надавати їм військову підтримку.

Нагадаємо, раніше Ердоган заявляв, що США повинні дати можливість Туреччини судити Гюлена.