ua en ru

ЄНП: Якщо ситуацію із виборами не буде негайно виправлено, це негативно позначиться на європерспективах України

У Європейській народній партії (ЄНП) переконані, що якщо ситуацію із передвиборчим процесом в Україні не буде негайно виправлено, це матиме серйозні негативні наслідки для діалогу Україна-ЄС та вкрай негативно позначиться на перспективі європейського майбутнього України. Про це йдеться в оприлюдненій заяві генерального секретаря ЄНП Антоніо Лопеса Істуріза.

"Ми знову закликаємо Президента Януковича та українську владу терміново розпочати реальний та демократичний діалог з опозиційними силами для того, щоб стабілізувати політичну ситуацію всередині країни, та гарантувати вільні і чесні вибори", - сказано зокрема в заяві.

Генсек ЄНП наголосив, що поточна політична ситуація в Україні погіршується з кожним днем.

"Відкритий лист, підписаний дев'ятьма опозиційними партіями, включаючи дві партії з родини ЄНП, "Батьківщину" та Рух, є чітким сигналом для нас про те, що українська влада все ще не дотримується демократичних стандартів щодо проведення виборчих кампаній", - заявив А.Л.Істуріза.

"Збільшення державного втручання у внутрішню діяльність братської ЄНП партії "Батьківщина", а також відмова реєструвати партійні організації в Київській, Львівській, Луганській, Тернопільській та інших областях є безперечними ознаками політично вмотивованої кампанії проти опозиційних сил. Крім того, нам також стало відомо про те, що Служба безпеки України сьогодні використовується як інструмент залякування основних опозиційних партій для перешкоджання їхній участі у виборчому процесі", - підкреслив генсек ЄНП.