ua en ru

Енергоблок Слов'янської ТЕС відновив роботу

Енергоблок Слов'янської ТЕС відновив роботу Фото: Слов'янська ТЕС

Робота може бути знову зупинена через 2 дні

Робота енергоблоку №7 Слов'янської теплової електростанції (ТЕС) сьогодні, 27 липня 2015 року, відновлена. Про це повідомляє прес-служба енергогенеруючої компанія ПАТ "Донбасенерго".

"27 липня 2015 року в 4:49 ранку відбувся пуск. Це стало можливим завдяки акумуляції на паливному складі станції 6, 4 тис. тонн вугілля. Нагадаємо, що для генерації електроенергії на Слов'янській ТЕС необхідно 4-7 тис. тонн вугілля на добу в залежності від режиму роботи блоку № 7. Тому, поки, можна говорити про гарантовану роботу електростанції не більше двох діб", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, дефіцит вугілля на Слов'янській ТЕС у значній мірі обумовлений блокуванням 260-ти вагонів з вугіллям на станції Красний Лиман, яке триває з середини червня. На даний момент на Слов'янську ТЕС направляється ще 121 вагон з вугіллям (8,3 тис. тонн) з Луганської та Донецької областей, але через складність самого шляху транспортування дата і час прибуття вантажу на станцію, як і продовження роботи енергоблоку - не можуть бути спрогнозовані. Тим часом, стійка робота Слов'янської ТЕС може значно вплинути на вирівнювання напруженої ситуації із забезпеченням балансу електричної енергії та потужності в об'єднаній енергетичній системі України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 15 липня енергоблок Слов'янської ТЕС зупинений через відсутність вугілля.