ua en ru

Енергоблок №1 Рівненської АЕС підключено до енергомережі

Енергоблок №1 (ВВЕР-440) Рівненської атомної електростанції (АЕС ) 23 квітня 2014 р. станом на 8:24 підключений до енергомережі.

Енергоблок №1 (ВВЕР-440) Рівненської атомної електростанції (АЕС ) 23 квітня 2014 р. станом на 8:24 підключений до енергомережі. Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

Станом на 9:00 23 квітня в роботі перебувають два енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1035 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу, як наголошується, немає.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався та знаходиться у межах діючих норм", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 квітня в 12:29 енергоблок №1 Рівненської АЕС був розвантажений і вимкнений через спрацьовування автоматичного захисту. Розвантаження і відключення сталося через помилкове спрацьовування регулятора обмеження потужності реакторної установки. Подія за міжнародною шкалою INES класифікується рівнем "поза шкалою".