ua en ru

Енергоблок №1 Рівненської АЕС відключений від енергомережі через спрацьовування автоматичного захисту

Енергоблок №1 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС 22 квітня 2014 р. о 12:29 був розвантажений і відключений від енергомережі дією автоматичного захисту за фактом відключення турбогенераторів.

Енергоблок №1 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС 22 квітня 2014 р. о 12:29 був розвантажений і відключений від енергомережі дією автоматичного захисту за фактом відключення турбогенераторів. Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

Розвантаження і відключення сталося через помилкове спрацьовування регулятора обмеження потужності реакторної установки. Подія за міжнародною шкалою INES класифікується рівнем "поза шкалою".

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався та знаходиться у межах діючих норм. Створена комісія для розслідування причин події.

Станом на 15:00 22 квітня в роботі знаходиться один енергоблок Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 940 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючого енергоблоку та персоналу немає. Енергоблок №2 (ВВЕР-440) знаходиться в резерві.

На енергоблоці №3 (ВВЕР-1000) - 26-а доба середнього планово-попереджувального ремонту. У ремонті - обладнання і системи першого каналу системи безпеки. Виконується вихорострумовий контроль теплообмінних трубок парогенераторів. Проводиться ремонт турбогенератора ТГ 5. Всі ремонтні роботи виконуються згідно з графіком.

За минулу добу енергоблоками Рівненської АЕС вироблено 33,4 млн кВт-год електроенергії, з початку місяця - 802,8 млн кВт-год електроенергії з початку року - 5 млрд 255,7 млн кВт-год електроенергії. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.