ua en ru

"Енергоатом" у суді буде відстоювати свої права як платника податків

"Енергоатом" у суді буде відстоювати свої права як платника податків "Енергоатом" у судовому порядку відстоює свої права як платника податків

Київським апеляційним адміністративним судом на 9 годину 55 хв. 8 грудня 2016 року призначено розгляд справи № 826/3453/13-а за позовом дп НАЕК "Енергоатом" до Офісу великих платників податків ДФС про скасування податкового повідомлення-рішення з податку на прибуток підприємств на загальну суму 1 млрд 537,7 млн грн, повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, таке рішення було прийнято за результатами перевірки, яка проводилася ще в грудні 2012 року, і в основному зводиться до заперечення фіскальним органом права Енергоатому на користування пільгою по сплаті податку на прибуток з одночасного виробництва електричної і теплової енергії, оскільки у підприємства відсутня ліцензія на виробництво теплової енергії

"Правда, в той час законодавством жодному органу не було надано повноважень видати Енергоатому таку ліцензію. Також фіскальна служба не визнає окремі витрати на послуги контрагентів Компанії, які на думку перевіряючих є нібито "фіктивними", - заявили в прес-службі.

За даними компанії, постановою Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) від 3 червня 2015 року справа №826/3453/13-а було повернуто в суд 1-ї інстанції для встановлення в першу чергу " чи мало місце провадження і реалізація позивачем електричної і теплової енергії, прибуток за якою підлягає звільненню від оподаткування, зокрема, обсяги виробництва та наявність підприємств-контрагентів, яким поставлялися зазначені види енергії та їх обсяги за період, що перевіряється".

"Зараз триває вже другий коло розгляду цієї справи. При новому розгляді справи Окружний адміністративний суд міста Києва протягом року досліджував численні письмові докази, в тому числі додатково представлені Енергоатомом з метою з'ясувати обставини, на яких наполіг ВАСУ, допитував свідків, заявлених Компанією, привернув висновок судово-економічної експертизи", - відзначили в прес-службі.

Проте, як заявляє "Енергоатом", 13 жовтня 2016 року суд 1-ї інстанції виніс ухвалу про відмову в задоволенні позову з огляду на те, що "позивачем не надано суду належних та достатніх доказів". "Саме протиправність і незаконність цієї постанови фахівці НАЕК "Енергоатом" будуть доводити колегії Київського апеляційного адміністративного суду від 8 грудня 2016 року", - розповіли в компанії.