ua en ru

"Енергоатом" і французька AREVA підписали меморандум про партнерство

"Енергоатом" і французька AREVA підписали меморандум про партнерство Фото (прес-служба "Енергоатому"): підписання меморандуму про партнерство

Компанія AREVA є одним зі світових лідерів у сфері ядерних технологій

Держпідприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" і французька компанія AREVA підписали меморандум про партнерство. Про це повідомили у прес-службі НАЕК.

Як зазначається, угода спрямована на зміцнення співпраці між двома компаніями з метою підвищення безпеки існуючих атомних станцій і тих, які будуть побудовані в майбутньому, продовження терміну їхньої експлуатації, а також оптимізації продуктивності.

Меморандум включає такі сфери і напрямки, як техобслуговування і контроль реакторів, оптимізацію ППР, електричні системи, системи примусового скидання тиску, рішення щодо управління старінням обладнання та матеріалів та ін.

"Підписання цієї угоди є новим етапом у співпраці з ДП НАЕК "Енергоатом" і свідчить про зобов'язання групи AREVA в Україні. Вона також демонструє можливість AREVA надавати послуги на всі види ядерних реакторів, у тому числі на реактори російського дизайну", - заявив комерційний директор бізнес-групи "Реактори та послуги" компанії AREVA Майкл Черруті.

Як зазначив президент НАЕК Юрій Недашковський, взаємодія підприємств AREVA і АЕС "Енергоатому" розпочалося ще до створення самих компаній, а тепер пряме співробітництво буде розширено.

Нагадаємо, 24 квітня "Енергоатом" і французька компанія AREVA підписали у Брюсселі контракт на поставку збагаченого урану.