ua en ru

Енді Брайант призначений головою ради директорів Intel замість Джейн Шоу

Intel оголосила результати голосування в рамках щорічних зборів акціонерів. В ході наради оголошено про звільнення Джейн Шоу з ради директорів. Як було оголошено раніше, Енді Брайант займе посаду голови ради директорів, повідомляє прес-служба компанії.

"Джейн Шоу зробила дуже багато для Intel в якості члена ради директорів, яким вона була протягом 19 років, в якості керівника комітету з компенсацій і аудиту і в якості голови ради директорів, - сказав Пол Отелліні, президент і головний виконавчий директор корпорації Intel. - За час своєї роботи вона зробила Intel неоціненну підтримку, завдяки своєму багатому досвіду керівної роботи, допомагаючи корпорації розвиватися і вирішувати найбільш важливі завдання. Ми дякуємо їй за її великий внесок в роботу компанії".

Відбулося також переобрання наступних членів ради директорів: Шарлін Баршефски, Енді Брайант, Сюзан Декер, Джон Донахью, Рід Хандт, Пол Отелліні, Джеймс Пламмер, Девід Поттрак, Френк Іарі і Девід Йоффі. Сюзан Декер призначена на посаду провідного директора.

В ході зборів компанія Ernst & Young була затверджена в якості незалежної зареєстрованої бухгалтерської фірми на 2012 р.

Крім того, акціонери відхилили пропозицію одного з акціонерів щодо щорічного дорадчого голосування за внесками на політичні цілі.

Intel виробляє широкий спектр електронних пристроїв, включаючи напівпровідники, мікропроцесори та інші комп'ютерні компоненти. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Санта-Клара (штат Каліфорнія). Компанія нараховує понад 83 тис. співробітників. Чистий прибуток корпорації Intel в I кварталі 2012 р. знизився на 18% і склав 2,9 млрд дол. 16 травня повідомлялося, що главою представництва Intel в Україні, Білорусії, Молдови став Кшиштоф Йонак.