ua en ru

Емір Кувейту висловив суворе попередження опозиції про недопущення в країні політичного хаосу

Емір Кувейту в середу висловив суворе попередження опозиції про недопущення в країні політичного хаосу. "Умови сьогодні не дозволяють допустити проникнення в країну хаосу, беззаконня і конфронтації, які загрожують безпеці нашої країни та її ресурсам", - заявив у телевізійному виступі шейх Сабах аль-Ахмад аль-Сабах. Попередження правителя цієї близькосхідної країни пролунало на тлі наростання протестів проти політики прем'єр-міністра Кувейту, передає AFP. Активісти молодіжних організацій вже не перший день вимагають звільнення прем'єра.

Емір у своєму виступі вказав на баталії в парламенті країни, сказавши, що депутати намагаються "порушити конституцію" і використовують держорган для "зведення рахунків".

Десять опозиційних депутатів у вівторок оголосили про початок руху "неспівпраці" з метою добитися відставки прем'єр-міністра шейха Насера Мухаммеда аль-Ахмада аль-Сабаха, племінника еміра, після того, як в парламенті пройшли палкі дебати про зв'язки прем'єра з владою Ірану.

Голосування про відставку прем'єра намічено на 23 червня, і потрібно 25 голосів, щоб відправити його у відставку.

Молодіжні активісти проводили мітинги в країні кожну п'ятницю, протягом останніх чотирьох тижнів, закликаючи до відставки прем'єр-міністра, якого вони звинувачують в некомпетентності в управлінні країною і в корупції.

Активісти планують провести ще один мітинг в п'ятницю.

Емір звернувся до молоді з метою "захисту правди" і сказав, що доручив міністру внутрішніх справ продовжувати вживати заходів для підтримання правопорядку.

Протести досі проходили без інцидентів.

Кувейт потрясли серії криз за останні п'ять років, а прем'єр-міністр йшов у відставку шість раз, тоді як парламент був розпущений три рази за цей час.