ua en ru

Ємельянов має намір звернутися до суду через заяви Бенедисюка

Ємельянов має намір звернутися до суду через заяви Бенедисюка Фото: Артур Ємельянов

Ємельянов звинуватив Бенедисюка в наклепницьких заявах

Суддя ВГСУ Артур Ємельянов вважає, що заява голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка про можливий зв'язок акції громадських діячів зі справою про його відсторонення від правосуддя є наклепницькою. Про це Ємельянов сказав у коментарі ЗМІ.

"Якщо не говорити про можливий стан афекту людини, яка спробувала застосувати зброю, виникає лише одна версія. Можливо, пан Бенедисюк пригадав, стосовно кого останнім часом ВСП виносив рішення з кричущими порушеннями закону. І вирішив, що ці люди "мстять". У зв'язку з цим хочу зазначити, що не варто судити про інших по собі, тому що можна прийти до помилкових висновків", - зазначив Ємельянов.

Він також додав, що вважає неприйнятною поширену останнім часом практику вирішення конфліктних ситуацій за допомогою найнятих "активістів".

"Зайве говорити, що ніколи не став би вдаватися до подібних методів. В тому числі, і в ситуації, коли Вищою радою правосуддя щодо мене одне за іншим приймаються абсолютно необгрунтовані і протизаконні рішення, я залишаюся переконаним прихильником вирішення будь-яких спорів виключно в рамках закону", - підкреслив суддя ВГСУ.

На думку Ємельянова, "вільне поводження Бенедисюка з законом" і стало, зокрема, причиною гучного інциденту.

"Бенедисюк залишається суддею Вищого господарського суду, на нього поширюється, зокрема, суддівський імунітет. Тому й права приймати з рук глави держави нагородну зброю він не мав. За законом, суддя може бути нагороджений державними нагородами виключно за проявлені ним особисту мужність і героїзм. А Бенедисюк проявив свій "героїзм", так би мовити, постфактум", - зазначив Ємельянов.

За його словами, він готує звернення до суду у зв'язку з оприлюдненими Бенедисюком "брехливими звинуваченнями на свою адресу".