ua en ru

У Єлизавети II виявили в офшорах 13 млн доларів

У Єлизавети II виявили в офшорах 13 млн доларів Фото: Єлизавета II (The Royal Family)

Герцогство Ланкастерское інвестувало кошти в дві офшорні компанії на Бермудських та Кайманових островах

Королева Великобританії Єлизавета II інвестувала 10 млн фунтів стерлінгів (13 млн доларів) в офшори. Про це повідомляє ВПС з посиланням на звіт Paradise Papers, опублікований Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ).

Повідомляється, що в 2004 і 2005 роках герцогство Ланкастерское, яке управляє особистими фінансами королеви, інвестувало кошти в дві офшорні компанії на Бермудських та Кайманових островах.

Так, інвестиції виявили в лізингову компанію BrightHouse, яку звинувачували в тому, що вона наживалася на бідних, а також компанію Threshers - мережа британських магазинів, яка збанкрутувала, заборгувавши 17,5 млн фунтів податків і залишивши без роботи 6 тис. чоловік.

Проте в британському герцогстві зазначили, що таким чином королева не порушує ніяких законів. Крім того, там заявили, що Єлизавета II справно платить податки.

Нагадаємо, ICIJ 5 листопада 2017 року оприлюднило новий масив секретних документів, в яких йдеться про податкові лазівки і резонансних ділових контактах високопоставлених осіб.

Репортери з різних країн дослідили 13,4 млн документів. Серед іншого мова йде про архіві юридичної компанії Appleby з Бермудських островів, яку вважають одним з провідних реєстраторів офшорних компаній, а також фірму з Сінгапуру.