ua en ru

Україна передасть Франції та ФРГ список 45 українських заручників на Донбасі

Україна передасть Франції та ФРГ список 45 українських заручників на Донбасі Фото: Петро Порошенко зустрівся з родичами полонених на Донбасі українців

Президент України зустрівся з сім’ями українців, що перебувають у полоні проросійських бойовиків

Заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв 19 серпня у Берліні передасть списки із прізвищами 45 заручників бойовиків на Донбасі до офісів президента Франції та канцлера Німеччини. Про це президент України Петро Порошенко повідомив під час зустрічі у четвер, 18 серпня, з матерями і дружинами заручників бойовиків на Донбасі, передає прес-служба глави держави.

"Для того, щоб ми разом вимагали їх негайного, безумовного і якнайшвидшого звільнення", - зазначив Порошенко.


Він вважає важливим той факт, що сьогодні можна говорити про підтвердження інформації щодо 45 заручників.

"Це означає, що ми будемо боротися за їх якнайшвидше звільнення. Це дасть можливість нам потроїти зусилля для того, щоб якнайшвидше були позитивні новини", - сказав Порошенко.

Президент також наголосив, що звільнення заручників напряму залежить від Російської Федерації, яка повинна в цьому питанні натиснути на бойовиків щодо виконання цього пункту Мінських угод.

Крім того Порошенко розповів, що Україна наполегливо вимагає, щоб представників Міжнародного комітету Червоного хреста було допущено до окупованих територій, щоб вони були залучені до пошуку і звільнення полонених.

Залучення міжнародних організацій, на його думку, дасть хороший поштовх у просуванні процесу звільнення заручників.

Президент наголосив, що українська сторона готова до найширших компромісів у питанні звільнення.

Нагадаємо, за час російської агресії було звільнено з полону або знайдено близько 3080 громадян України.