ua en ru

Електропостачання в Луганській обл. відновлено, - Москаль

Електропостачання в Луганській обл. відновлено, - Москаль Фото: Луганська ТЕС

Однак подача води на окуповану територію різко знижена

Електропостачання північній частині Луганської області, яке було відключено вчора ввечері внаслідок обстрілів, було відновлено. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"У понеділок (13.07) близько 9-ої вечора бойовики з Веселої Гори обстріляли з мінометів теплоелектростанцію в р. Щастя, яка забезпечує світлом контрольовану Україною частину Луганської області. Обстріл призвело до аварійної зупинки одного з двох працюючих енергоблоків, в результаті чого велика частина півночі Луганщини залишилася без світла. У 0.46 ремонтні бригади зуміли ввести в дію іншої енергоблок, а в 3.25 ранку подача електроенергії в колишніх обсягах була відновлена", - йдеться в повідомленні.

При цьому в результаті раптового знеструмлення сталося гідроудар пошкодження обладнання на магістральному водогоні, який забезпечує водою окуповану територію Луганської області.

"Зараз подача води на ту сторону лінії розмежування різко знижена. Контрольована Україною частина області забезпечується водою у повному обсязі", - повідомили у Москаля.

Нагадаємо, вчора північ Луганської області було частково знеструмлено через аварійного відключення енергоблоку Луганської ТЕС в місті Щастя.