ua en ru

Електронні квитки впроваджуться з 1 жовтня 2013 р. у поїзді № 11/12 Київ-Сімферополь-Київ

"Укрзалізниця" розширює перелік поїздів, посадка на які здійснюватиметься за електронними квитками. З 1 жовтня 2013 р. дану послугу буде впроваджено у поїзді № 11/12 Київ-Сімферополь-Київ, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Так, починаючи з 1 жовтня 2013 р., пасажири, які придбали квитки через офіційну он-лайн систему "Укрзалізниці" на поїзд № 11/12 Київ-Сімферополь-Київ, можуть, не звертаючись до залізничної каси, із самостійно роздрукованими електронними проїзними документами вирушати на посадку до поїзда. Оформлення електронних проїзних документів припиняється за одну годину до відправлення поїзда з початкової станції маршруту.

Квитки, придбані на вищезазначений поїзд через Інтернет раніше 1 жовтня 2013 р., незалежно від дати поїздки, не дають права прямої посадки у поїзд - їх потрібно обміняти у залізничній касі на проїзні документи, роздруковані на бланках встановленого зразка.

Придбані електронні квитки на поїзд № 11/12 Київ-Сімферополь-Київ матимуть статус розрахункового документа (фіскального чека) та будуть легітимними для звітності.

Крім цього, у жовтні "Укрзалізниця" планує розширити перелік поїздів, на які пасажири матимуть змогу придбати електронні квитки. Зокрема, послугу буде впроваджено у поїздах: № 91/92 Київ-Львів, № 79/80 Київ-Дніпропетровськ, № 105/106 Київ-Одеса, № 63/64 Київ-Харків. До кінця року заплановано запровадити електронні квитки в усіх пасажирських поїздах внутрішнього сполучення.

Загалом, у продовж 2013 р. через мережу Інтернет реалізується близько 8% квитків від загального обсягу. Протягом 2013 р. пасажирами було придбано через мережу Інтернет майже 3,5 млн квитків.