ua en ru

Екзит-поли передбачають перемогу республіканців на проміжних виборах в конгрес США

У ряді штатів США завершилося голосування на проміжних виборах в конгрес. Виборчі дільниці закрилися на східному узбережжі країни.
Згідно з даними екзит-полів по чотирьох штатах, кандидати на посади сенаторів від Республіканської партії лідирують в штатах Індіана, Кентуккі і Південна Кароліна. Кандидат від демократів - ймовірний переможець у штаті Вермонт, передає РБК з посиланням на CNN.
У виборах членів Палати представників нинішній конгресмен-демократ від Вермонта лідирує за даними екзит-полів. Однак, за даними опублікованих опитувань по ряду виборчих округів Південної Кароліни, Кентукі і Індіани, усюди лідирують республіканці.
Демократи і республіканці ведуть боротьбу за всі 435 місць в палаті представників, 37 з 100 сенаторських крісел, а також 37 посад губернаторів штатів, включаючи такі значущі штати, як Флорида, Нью-Йорк і Каліфорнія. Відповідно до низки загальнонаціональних опитувань, найбільш вірогідною виглядає перемога на виборах Республіканської партії, яка зараз перебуває в опозиції.
Проміжні вибори в США проводяться в середині 4-річного президентського терміну. Наступні президентські вибори в США відбудуться в 2012 р.