ua en ru

Іспити для кандидатів до Антикорупційного суду проведуть у листопаді, - ВККСУ

Іспити для кандидатів до Антикорупційного суду проведуть у листопаді, - ВККСУ

Усі конкурсні процедури планується завершити до лютого 2019 року

Кандидати, які подали свої документи на посади суддів Вищого антикорупційного суду, у листопаді 2018 року будуть складати іспит - анонімне письмове тестування та практичне завдання. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).

"Ми орієнтуємось на 12-13 листопада. А всі конкурсні процедури ми сподіваємося закінчити не пізніше лютого 2019 року. Потім наші рекомендації розглядає Вища рада правосуддя (судячи з досвіду попередніх конкурсів, на цю процедуру їм знадобиться 2-4 тижні), після чого президент повинен підписати відповідний указ", - сказав голова ВККСУ Сергій Козьяков.

Він зазначив, що стосовно 342 кандидатів, які подали документи на конкурс до Вищого антикорупційного суду зараз триває процедура допуску. Тобто перевірка документів відповідно вимогам, які були оголошені.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурс на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду.

Відзначимо, що у проекті державного бюджету на 2019 рік, який Кабінет міністрів подав до Верховної ради, закладено фінансування Вищого антикорупційного суду України в сумі 287 млн грн.