ua en ru

Від експропріації власності у Криму поки неможливо встановити суму збитку, - Чубаров

Від експропріації власності у Криму поки неможливо встановити суму збитку, - Чубаров Фото: глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Сума втрат може становити більше 1 трлн дол

Станом на сьогодні неможливо встановити точну суму збитку від експропріації української власності у Криму Російською Федерацією. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Ніхто зараз не має, може бути, і права говорити про якісь конкретні суми. Це дуже кропітка робота, і я наголошую, що вона повинна бути разом з міжнародними інститутами. Потрібно визначити методику, щоб порахувати відшкодування, щоб порахувати просто ті втрати в матеріальному такому оформленні - те, що Україна втратила. Суми будуть колосальні. Ми повинні готуватися до того, щоб виставити в частині репарацій Російської Федерації наші втрати", - зазначив Чубаров.

Він додав, що ця сума втрат може становити і трильйон, і два трильйони доларів.

"Ніхто з нас зараз не представляє ні трильйон доларів, ні два трлн дол. І все те, що ми зараз говоримо про кількість підприємств і про, скажімо, рівні там втрат - це просто те, що на поверхні", - додав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, Чубаров виступає за створення кримських СБУ і МВС на материковій Україні.