ua en ru

Експорт електроенергії ДТЕК у I півріччі 2012 р. збільшився в 2 рази - до 4,3 млрд кВт.год

Експорт електроенергії ДТЕК у I півріччі 2012 р. збільшився в 2 рази - до 4,3 млрд кВт.год порівняно з 2,13 млрд кВт.год за аналогічний період 2011 р. Про це говориться в прес-релізі компанії за підсумками виробничої діяльності за І півріччя 2012 р.

Зокрема, експорт електроенергії в II кварталі 2012 р. склав близько 2,5 млрд кВт.год електроенергії (на 119% більше, ніж за аналогічний період минулого року).

"Різниця в обсягах експорту електроенергії пов'язана з початком постачань до Польщі (відновлені в жовтні 2011 р.) і безперебійним постачанням електроенергії в Білорусію на протязі всього періоду", - повідомляється в прес-релізі.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у I півріччі 2012 р. збільшився на 53,8% порівняно з аналогічним періодом 2011 р. - до 25,6 млрд кВт.год.

"Значне зростання обсягів відпущеної електроенергії пояснюється, насамперед, придбанням нових підприємств - в склад компанії увійшли три ТЕС "ДТЕК Східенерго", Миронівська ТЕС (у складі ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго") і Київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 ("Київенерго")", - пояснили в компанії.

Закупівля електроенергії на ОРЕ енергопостачальними компаніями ДТЕК зросла більш ніж у три рази і склала 23,6 млрд кВт.год в І півріччі 2012 р.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Київенерго" і ВАТ "Західенерго". Вся вироблена електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановленапотужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт. Чистий прибуток ТОВ "ДТЕК" у 2011 р. склав 2,816 млрд грн проти 3,918 млн грн роком раніше.