ua en ru

Експорт агропродукції в ЄС за 9 місяців зріс майже на 40%, - МінАП

Експорт агропродукції в ЄС за 9 місяців зріс майже на 40%, - МінАП Фото: експорт (pexels.com)

Експорт агропродукції в ЄС перевищив 4 млрд доларів

За 9 місяців 2017 року експорт української аграрної продукції до країн Європейського союзу зріс на 39,8% і склав 4,177 млрд доларів. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофимцева, передає прес-служба відомства.

За її словами, зростання експорту на ринки ЄС відбулося в основному за рахунок збільшення обсягів поставки кукурудзи (57,4%), ріпаку (72,9%), соняшникової олії (23%).

"Крім того, значно збільшилися поставки м'яса та харчових субпродуктів птиці, меду, кондитерських виробів, маргаринової продукції і таких цікавих нішевих продуктів як сорго або насіння льону", - зазначила Трофимцева.

В результаті експорт збільшився на 39,8% і склав 4,177 млрд доларів, а імпорт - на 11,7% до 1,581 млрд доларів. Основними імпортерами української продукції серед країн ЄС є Нідерланди, Іспанія, Польща, Італія та Німеччина. На сьогодні повністю використані тарифні квоти на цукор, мед, ячмінь, ячмінну крупу та борошно, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, кукурудзу і пшеницю.

Нагадаємо, раніше в МЕРТ розповіли, які українські товари користуються найбільшим попитом в ЄС. Зокрема, з продукції аграріїв найбільшим попитом в Європі користувалися кукурудза і соняшникова олія.