ua en ru

У МЕРТ розповіли, які українські товари користуються найбільшим попитом в ЄС

У МЕРТ розповіли, які українські товари користуються найбільшим попитом в ЄС Фото: українські товари продовжують користуватися попитом у ЄС (фото з відкритих джерел)

У список увійшли 5 позицій

Основним торговельним партнером України в експорті товарів за вісім місяців 2017 залишився Європейський союз (40%), при цьому частка Росії становила 9,5%. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

За даними МЕРТ, зростання поставок в ЄС спостерігався в усіх галузях промисловості.

З продукції аграріїв найбільшим попитом в Європі користувалися кукурудза і соняшникова олія. Їх поставки зросли на 405,9 млн доларів (в 1,6 рази) і 155,7 млн доларів (в 1,2 рази) відповідно.

Також продовжує користуватися популярністю продукція української гірничодобувної галузі й металургії. За 8 місяців поточного року поставки залізорудної сировини зросли на 431,5 млн доларів, або в 1,8 рази, а поставки феросплавів - на 162,7 млн доларів, або в 1,7 рази.

Крім того, у цьому році в країнах єврозони збільшилася потреба в електропроводах, вироблених Україною. Постачання цієї товарної позиції зросли на 129,4 млн доларів, або в 1,2 рази.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, обсяг українського експорту товарів (без врахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя і частини зони проведення антитерористичної операції) за січень-серпень 2017 року в країни Європейського союзу склав 11 млрд 1,6 млн доларів, що на 27,9% більше аналогічного періоду в 2016 році.