ua en ru

Експерти значно поліпшили прогноз розвитку економіки ФРН

Провідні дослідницькі інститути Німеччини скоригували в бік поліпшення прогнози розвитку економічної кон'юнктури в країні. На думку експертів, 2010 р. приріст ВВП складе 3,5%, повідомляє Deutsche Welle.

Цей показник наведено в черговій доповіді восьми провідних німецьких інститутів дослідження економіки, представленій у четвер, 14 жовтня, в Берліні. Раніше експерти виходили з того, що приріст ВВП складе лише 1,5%, відзначає агентство DPA. Економічному підйому сприятимуть не лише експортні галузі. Останнім часом громадяни Німеччини витрачають дедалі більше грошей на придбання різних товарів, зокрема тривалого користування. Проте експерти закликали уряд ФРН не послаблювати зусиль з упорядкування державного бюджету.

У доповіді мовиться також про скорочення масштабів безробіття у ФРН. Пожвавлення кон'юнктури може призвести до того, що число громадян, які не мають роботи, вперше від 1992 р. буде менше трьох мільйонів. Таким чином, показник рівня безробіття скоротиться з нинішніх 7,7% до 7%. Водночас експерти попереджають, що оздоровленню економіки загрожують істотні ризики. Не виключено, що в США знову відбудеться рецесія. Серйозну небезпеку являє й надмірна заборгованість деяких країн єврозони.