ua en ru

Експерти: Лукойл і МТС проти ринку

Сьогодні російський ринок акцій попрямував на південь, проте з фішок винятку залишилися МТС і ЛУКОЙЛ. З приводу ЛУКОЙЛ, тут основним моментом є те, що сам по собі він дешевий, а МТС може послужити захисної папером. У всьому світі інвестори побоюються уповільнення зростання світової економіки. Девід Руткоф, аналітик із США прогнозує, що військові дії на Близькому Сході можуть розпочатися вже незабаром. На його думку, Ізраїль і США знаходяться на підлогу шляху від наступу на Іран. В кінці цього тижня фінансовий звіт нададуть Wells Fargo і JPMorgan Chase. Ці результати можуть серйозно вплинути на ринок. Раніше були опубліковані сильні результати за перші дев'ять місяців цього року, пише «Біржовий лідер».

В ділових виданнях з'явилися дані про те, що власники «Ренесанс капітал» можуть продати свій бізнес. Співвласниками інвестиційної групи виступає «Онексім», фонд Михайла Прохорова, а також структура засновника С. Дженнінгса. Припускають, що потенційним покупцем може стати держструктура. Якщо угода відбудеться, це дасть зрозуміти, що інвестиційні банкіри «проморгали криза». До кризового 2008 року за RenCap і Трійку пропонували набагато більшу суму. Однак той факт, що великий фінансовий бізнес в РФ пов'язаний з державою, може виявитися не найкращим варіантом. Також дана угода свідчить про те, що фондовий бізнес переживає не найкращий період. Капіталізація великих компаній занадто залежна від випадкових факторів, а не від обсягів виручки. Тому багато учасників ринку звернули свою увагу на FOREX. Тут фундаментальний аналіз працює як і раніше.

Уряд РФ також збирається повернутися до лібералізації внутрішнього газового ринку, що стане позитивною інформацією для Газпрому. Однак експерти зазначають, що цієї старої ідеї не судилося втілитися в життя. Вся справа в тому, що згідно з експортними контрактами, ціна на газ пов'язана з вартістю нафти. В цей же час ціна російського газу залишається завищеною, в чому і полягає причина конфлікту між Європою і Газпромом. Відзначається, що Газпром повинен буде підтримати економіку РФ більш дешевим газом. При цьому спрогнозувати вартість нафти на найближчі 4-5 років просто неможливо. Серйозним залишається ризик війни і боргової кризи на Близькому Сході.

Негативом може стати і розміщення акцій великих російських компаній, який «слижут» основну частину ліквідності. Ринок може повторити динаміку QE 2 2010. TargetRTSI 2012 року - 1800-2000. TRNFP,ROSN, LKOH,GAZP,SNGSP - залишаються на любителя.