ua en ru

Експерт розкритикував Тимошенко за відсутність реакції на ситуацію з Гужвою

Експерт розкритикував Тимошенко за відсутність реакції на ситуацію з Гужвою Фото: Юлія Тимошенко (РБК-Україна)

Тимошенко поки не висловилася з приводу ситуації з главредом "Страна.uа" Ігорем Гужвою

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко поки не висловилася з приводу ситуації з головним редактором видання "Страна.uа" Ігорем Гужвою, якого підозрюють у вимаганні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика. Про це в коментарі українським ЗМІ заявив політичний експерт Олег Лісний.

Нагадаємо, пізно ввечері 22 червня стало відомо про затримання Гужви. 24 червня Шевченківський районний суд столиці вибрав для Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. За даними захисту Гужви, заставу в розмірі 544 тис. гривень було внесено Світланою Крюковою сьогодні, 26 липня.

"Україна прагне до повної прозорості структури засновників та фінансової звітності мас-медіа, і особливо актуальним це стало під час протистояння військової агресії. Інформаційна війна - це надважлива складова гібридної війни, і захист інформаційного простору - прямий обов'язок держави", - заявив експерт.

Лісний підкреслив, що протягом всіх цих днів немає жодної реакції від лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

"Адже кожен претендент на найвищі посади і лідер парламентської фракції повинен мати чітку позицію по всіх резонансних політичних питаннях, а тут - ніякої позиції, і це вже не перший раз. Правда, окремі депутати від "Батьківщни" в соцмережах висловили стриману підтримку "Страна.uа", інші ж так само мовчать", - зазначив політолог.

"Відносини Тимошенко з Росією - це суцільні недомовки і підозри: за газовим контрактом, у війні з Грузією, по анексії Криму. Саме зараз - момент істини, щоб розставити всі акценти і зайняти чітку та однозначну позицію. Відсутність позиції - тільки зміцнює підозри", - додав Лісний.