ua en ru

Експерт: Перенесення розгляду справи "діамантових прокурорів" свідчить про відсутність доказів

Перенесення розгляду справи "діамантових прокурорів" свідчить про відсутність доказової бази. Про це заявив політолог Вадим Карасьов.

"Перенесення розгляду справи в Комітеті з питань запобігання та протидії корупції так званих "діамантових прокурорів" може свідчити про відсутність, на сьогоднішній день, необхідної доказової бази", - вважає політолог Вадим Карасьов.

"Якщо сторона обвинувачення володіє всіма фактами, про які заявлялося раніше, то вона легко подасть в суд і виграє його. В іншому випадку процес буде затягуватися, а його розгляд, у тому числі на комітеті, буде переноситися", - додав він.

За його словами, це один з тих моментів, "за що Генеральний прокурор Шокін критикує свою молоду команду реформаторів - мовляв, є докази - подавайте в суд".

"Взагалі, справа Корнійця і Шапакіна, вже стала навіть не медійною, а швидше - міфічною, і більше нагадує сутичку поколінь, підходів і геополітичних інтересів. Коли в конфлікт залучені правозахисники, антикорупційні активісти, журналісти-макрекери ГПУ, посли поважних країн, губернатори і політики",- насамкінець зауважив Карасьов.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць запевняє, що вилучені у нього діаманти були дрібними і дешевими: 102 діаманти загальною вагою 2 грами. Експерти за дорученням слідства оцінили їх у 701 долар США.