ua en ru

Експерт оцінив результати можливих переговорів Путіна і Зеленського

Експерт оцінив результати можливих переговорів Путіна і Зеленського Фото: президенти РФ і України Володимир Путін і Володимир Зеленський (колаж РБК-Україна)

Експерт оцінив результати можливих переговорів президента РФ Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського. Немає сигналів, що Путін готовий змінювати свої підходи до України.

Про це заявив у коментарі РБК-Україна колишній голова МЗС Костянтин Грищенко, йдеться в матеріалі "Токсичні відносини. Що заважає зустрічі Зеленського і Путіна і навіщо вона потрібна".

За його словами, від Путіна залежить, як він оцінює ризики або переваги будь-яких кроків.

"На сьогоднішній день жодного сигналу про те, що він готовий змінювати свої підходи - немає. Тому шансів на проведення більш активних переговорів в рамках будь-якого майданчика, які можуть дати позитивний для України результат в плані зміни позиції Росії, я поки не бачу", - сказав Грищенко.

Він вважає, що Україна повинна знаходити нові можливості вплинути на ситуацію, виходячи зі змін на глобальному рівні.

Мова про відносини США і Росії, протистояння з Китаєм, настрій всередині американського Конгресу до української проблематики і навіть готовність Європи прив'язувати вирішення важливих для Кремля питань до зміни його позиції, як мінімум, до війни на Сході України.