ua en ru

Експерт: Обзвонщікі, пропонують по 200 гривень за голос, - від Свободи

В 223 окрузі проходить масштабний телефонний обзвон виборців з пропозицією віддати свій голос на користь Віктора Пилипишина за 200 грн. Політичний експерт Тарас Березовець висловив думку, що це політтехнологія досить ефективна і швидше за все, її використовує штаб Юрія Левченка. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

Березовець вважає, що в умовах пильної уваги з боку правоохоронних органів та ВО "Свобода", Пилипишин не став би вдаватися до таких методів роботи.

"Тому це, швидше за все, робота штабу Юрія Левченка . І робота якісна. Мушу похвалити свободівців за якісну ОДД (від дверей до дверей), поле вони відпрацьовують на 5", - повідомив він.

Експерт пояснив, що суть цієї технології зводиться до того, щоб викликати у виборців відчуття очікування від опонента (в даному випадку очікування грошей від Пилипишина).

"Перший крок. З'ясували потенційне коло зацікавлених виборців. Другий. Пообіцяли винагороду від його імені , породили очікування. Третій. Опонент, який про це ні сном ні духом, отримує негатив ("пообіцяв і кинув"). Дешево і сердито. І головне - працює", - вважає аналітик.