ua en ru

Експерт назвав Горгана можливим фаворитом у конкурсі на посаду голови КОДА

Експерт назвав Горгана можливим фаворитом у конкурсі на посаду голови КОДА Фото: Олександр Горган

Олександр Горган може стати фаворитом перегонів за посаду голови Київської ОДА. Таку думку висловив політичний експерт Михайло Міщишин на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зокрема, експерт проаналізував шанси чотирьох кандидатів на вакантну посаду губернатора Київської області. На переконання Міщішина, чинний в. о. голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе зацікавлений залишитися на позиції першого заступника, щоб зосереджуватися на комерційних питаннях (виділення землі, будівництво тощо) і не нести політичної відповідальності за стан справ в області та корупційні скандали в адміністрації.

На шанси голови Києво-Святошинської районної держадміністрації Мирослави Смірнової та колишнього народного депутата України від ВО "Батьківщина" Костянтина Бондарєва, на думку Міщишина, негативно впливають їхні "політичні зв'язки".

Смірнова є висуванкою Удару, що при наявності ударівця Віталія Кличка на посаді мера Києва може виявитися явним перебором на користь цієї політичної сили, а близькість Бондарєва до Юлії Тимошенко не додасть йому плюсів перед президентом, вважає експерт.

В цьому розкладі, на його думку, переважними виглядають шанси голови Вишгородської РДА Олександра Горгана. Мищишин зазначає, що 40-річний Горган досить незалежний від різних політичних сил, зберігаючи хороші стосунки з усіма.

"Голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган виглядає більш незалежним і рівновіддаленим від різних політичних партій", - заявив він.

На посаді голови райдержадміністрації у Вишгороді він встиг запровадити низку прогресивних новацій. Зокрема, він став першим в Україні чиновником, що встановив у своєму кабінеті відеокамери і організував безперервну онлайн-трансляцію на YouTube.

Нагадаємо, 10 жовтня 2016 року в Головному управлінні Державної служби України відбудеться конкурс на заміщення вакантної посади голови Київської обласної державної адміністрації.

9 вересня президент Петро Порошенко звільнив Максима Мельничука з посади голови Київської ОДА згідно з поданою ним заявою. У конкурсі візьмуть участь чотири кандидатури: перший заступник губернатора Київської області Лев Парцхаладзе, голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова, голова Вишгородської РДА Олександр Горган, а також екс-народний депутат України від ВО "Батьківщина" Костянтин Бондарєв.