ua en ru

Експерт: Кличко впроваджує культуру споживання теплоенергії у Києві, як у містах Європи

Експерт: Кличко впроваджує культуру споживання теплоенергії у Києві, як у містах Європи

Черговий проект столичної влади з енергозбереження ще на крок наближає Київ до європейського рівня споживання теплоенергії. Про це сказав Олексій Заїка, заступник глави ГО " Центр правової допомоги "ІСКРА" з питань ЖКГ, коментуючи встановлення керівництвом Києва погодних регуляторів в житлових багатоповерхівках, передає "Єдність".

"Нові технології, а саме - погодні регулятори, дають киянам можливість значно заощадити на оплаті за тепло і, в той же час - підвищити комфортність температури повітря в своїх квартирах. Це соціальний аспект даної ініціативи Кличка. Глобально ж, використання нового обладнання цілком змінює культуру споживання теплоенергії. І мова не тільки про тариф, але і про економномне, а точніше - розумне витрачання. Якщо на вулиці +5 градусів, нерозумно "топити" також, як при -15", - зазначив Олексій Заїка.

За його словами, впровадження столичною владою практично у всіх будинках систем обліку тепла, а тепер - і обладнання теплопунктів погодними регуляторами в перспективі дозволить місту більш ефективно використовувати енергетичні ресурси.

"Звичайно, 50 будинків, де будуть встановлені погодні регулятори подачі тепла, це дуже мало, щоб ефект відчули всі мешканці міста. Але, якщо Кличко реалізує проект у всьому житловому фонді міста, думаю, за кілька років ми досягнемо європейського рівня, де населення споживає у 5 разів менше тепла, ніж кияни", - підкреслив експерт.