ua en ru

Експерт припустив відставку міністра АПК через звинувачення в корупції

Експерт припустив відставку міністра АПК через звинувачення в корупції Фото: Олексій Якубін

Якубін впевнений, що переформатування Кабміну може врятувати парламентську коаліцію

Для появи у Верховній раді дієздатної коаліції потрібно буде провести переговори між лідерами фракцій і переформатувати уряд. Про це в ефірі телеканалу "112-Украина" заявив кандидат політичних наук Олексій Якубін.

"Якщо ми бачимо, що коаліції не вистачає голосів, потрібно визнати, що коаліції у нас немає і починати щось робити з цим. Наприклад, сформувати нову коаліцію. Така можливість є. Але для цього потрібно вести переговори", - зазначив він.

На думку Якубіна, "клеєм", який допоможе "склеїти нову більшість", може бути можливість перезавантаження уряду і появи там нових міністрів. При цьому, вважає політолог, однією з посад, яка може бути виставлена "на торги", є посада міністра аграрної політики та продовольства.

"Частина міністрів будуть замінені в будь-якому випадку. Тим більше, що вже зараз є нарікання на роботу деяких міністрів, зокрема, міністра аграрної політики Кутового. До нього є претензії з приводу "Укрспирту", де виробляють контрафактний спирт. Його звинувачують в корупції", - заявив він.

При цьому, на думку експерта, Володимир Гройсман залишиться прем'єр-міністром.

"Гройсман хотів бути прем'єром. Якщо ми згадаємо парламентські вибори-2014, він ще тоді хотів бути прем'єром, але так сталося, що ним став Яценюк. Думаю, зараз Гройсман зробить все, щоб залишитися. Можливо, зміняться всі міністри, але він залишиться", - вважає Якубін.

Нагадаємо, останнім часом міністр АПК Тарас Кутовий став об'єктом критики в пресі через діяльність концерну "Укрспирт". Державне підприємство, підпорядковане МінАПК, в ЗМІ звинувачували в монополізмі, зловживаннях і виробництві контрафактного спирту.