ua en ru

Екс-заступника голови Вищого господарського суду підозрюють у фінансуванні "ДНР"

Екс-заступника голови Вищого господарського суду підозрюють у фінансуванні "ДНР" Фото: вилучені гроші (npu.gov.ua)

Під час слідчих дій вилучили понад 210 тисяч доларів

Колишній заступник голови Вищого господарського суду підозрюється у фінансуванні терористичних організацій "Д/ЛНР". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Служби безпеки України.

За даними спецслужби, підозрюваний під час роботи в суді за хабарі "впливав" на винесення необхідних судових рішень. Щоб легалізувати отримані гроші, суддя через довірених і підставних осіб скуповував бізнес-об'єкти і комерційну нерухомість на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Як повідомляється, підконтрольні йому комерційні структури платили податки і збори "бюджет" терористів "ДНР". В одному з його приміщень у Донецьку було розміщено підрозділ фейкового "центробанку ДНР".

В рамках кримінального розслідування співробітники СБУ провели ряд обшуків в Києві. Під час слідчих дій вилучили вірогідні докази фінансування терористів, понад 210 тисяч доларів, більше 11 тисяч євро і більше 230 тисяч гривень. За однією з адрес фігурантів справи оперативники виявили і самого колишнього заступника голови Вищого господарського суду.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (Фінансування тероризму).

Нагадаємо, у Рівненській області за вчинення державної зради і диверсії засуджений місцевий житель на 7 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України підтвердила факт затримання бізнесмена, колишнього чоловіка олімпійської чемпіонки з гімнастики Лілії Подкопаєвої Тимофія Нагорного.