ua en ru

СБУ затримала бізнесмена Нагорного

СБУ затримала бізнесмена Нагорного Фото: Тимофій Нагорний (facebook.com timofejn)

У СБУ не повідомляють, за яких обставин був затриманий бізнесмен

Служба безпеки України підтверджує факт затримання бізнесмена, колишнього чоловіка олімпійської чемпіонки з гімнастики Лілії Подкопаєвої Тимофія Нагорного. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Однак поки невідомо, при яких обставинах бізнесмен був затриманий.

"Жодних деталей ми не даємо, лише підтверджуємо факт. Можливо ввечері ми коротенько напишемо про це, але тільки з дозволу слідчого", - сказала Гітлянська.

Разом з тим журналіст Роман Реведжук у своєму Facebook виклав скани рішення суду про запобіжний захід для Нагорного.

Опубліковано Романом Реведжуком Понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Фото: скани рішення суду

Відповідно до документу, 4 жовтня Печерський районний суд Києва обрав Нагорному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу 528 600 гривень.

​"Отримав підтвердження, що декілька днів тому Служба безпеки України арештувала Тимофія Нагорного, його звинувачують за ст. 111КК "Державна зрада". Згодом Печерський районний суд змінив кваліфікацію, на заміну тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 528 тисяч 600 грн. СБУ подала апеляцію, суд призначено 10.10.18 у середу", - підкреслив журналіст.

Як писало РБК-Україна, прокурор у справі колишнього перекладача прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова заявив у суді, що обвинувачений має родинні стосунки в Росії, а також, що Єжова вербували в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, обвинувачений у державній зраді колишній перекладач Володимира Гройсмана Станіслав Єжов заявив, що докази прокуратури не доводять його провину. "Ці докази не доводять факт державної зради", - сказав він.