ua en ru

Екс-віце-президент "Банку Москви" підозрюється в неправомірній видачі 63 млн дол. кредитів

Колишній віце-президент "Банку Москви" Дмитро Акулінін підозрюється в неправомірній видачі кредитів на суму 63 млн дол. двом кіпрським компаніям. Як повідомило джерело в російських правоохоронних органах, даний епізод буде включений у загальну кримінальну справу відносно екс-керівництва "Банку Москви".
За словами джерела, колишній віце-президент банку в 2008-2009 рр. прийняв рішення про видачу кредитів двом кіпрським компаніям, проте ні відсотки за них, ні основна сума заборгованості так і не були повернуті. Крім того, в офіційній документації банку немає ні паперів про оцінку заставного майна за кредитами, ні заявок на отримання цих кредитів.
У прес-службі слідчого департаменту МВС Росії інформацію про новий епізоді у справі екс-банкіра підтвердили, проте про його деталі не повідомили.
Нагадаємо, колишнє керівництво "Банку Москви" вже є фігурантом кримінальної справи. Це екс-глава банку Андрій Бородін і його колишній заступник Д. Акулінін. Також у зв'язку з триваючими пошуками коштів, виведених з "Банку Москви", було порушено кримінальну справу стосовно одного із співробітників компанії "Фінансовий асистент" за ст.165 КК РФ (заподіяння майнової шкоди).
У травні 2011 р. Московський міський суд визнав законним заочний арешт екс-керівника ВАТ "Банк Москви" А.Бородіна, оголошеного в міжнародний розшук. А.Бородін 28 березня 2011 р. був притягнутий як обвинувачений у перевищенні повноважень у порушеній за кілька місяців до того кримінальній справі про розкрадання з банку майже 13 млрд руб. Пізніше по даній справі було залучено і колишнього віце-президента банку Д.Акулініна. Мова йде про розслідування факту шахрайства з коштами бюджету Москви, які були видані "Банком Москви" у вигляді кредиту ЗАТ "Прем'єр Естейт".