ua en ru

Екс-спікер Держдуми Гризлов вирішив відмовитися від депутатського мандата

Колишній спікер Держдуми, голова вищої ради "Єдиної Росії" Борис Гризлов вирішив відмовитися від депутатського мандата в Держдумі. Про це йдеться в заяві Гризлова.
При цьому наголошується, що Гризлов продовжить очолювати вищої ради партії "Єдина Росія" і "готовий працювати на тому місці, яке буде визначено Президентом".
"Сьогодні я прийняв рішення відмовитися від депутатського мандата. Вважаю, що, пропрацювавши в Державній думі вісім років поспіль, я зумів реалізувати багато чого з того, що було задумано, того, що ми планували зробити з моїми колегами. І, хоча закон не накладає ніяких обмежень, в даний момент я не йду в Державну думу, вважаючи неправильним обіймати посаду голови палати більше двох термінів підряд", - говориться в заяві.
Неофіційна інформація про те, що Гризлов не буде більше спікером Держдуми, з'явилася вже давно. Хто стане його наступником на цій посаді, поки невідомо. В якості можливих кандидатів називалися керівник апарату уряду РФ В'ячеслав Володін і перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, проте обидва спростували цю інформацію.