ua en ru

Екс-радника Трампа з нацбезпеки звинуватили в дачі неправдивих свідчень ФБР

Екс-радника Трампа з нацбезпеки звинуватили в дачі неправдивих свідчень ФБР Фото: Майкл Флінн (twitter.com/GenFlynn)

Майкл Флінн брехав ФБР про свої контакти з послом Росії в США

Колишнього радника президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа з національної безпеки Майкла Флінна звинуватили в дачі неправдивих свідчень Федеральним бюро розслідувань (ФБР). Про це повідомляє Reuters.

"Екс-радник глави США Майкл Флінн брехав ФБР про свої контакти з послом Російської Федерації (РФ) в США", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в Управлінні адвоката по особливих справах США заявили, що в п'ятницю о 10:30 за місцевим часом було призначено слухання у справі Флінна.

Так, судові документи, опубліковані в п'ятницю, показують, що Флінну було пред'явлено звинувачення в тому, що він "умисно і свідомо" дав неправдиві свідчення в ФБР 24 січня, що він не обговорював санкції з тодішнім російським послом в США.

Зауважимо, 18 листопада 2016 року Трамп запропонував Майклу Фліну посаду радника з національної безпеки. 20 січня 2017 року він був призначений на посаду, проте вже 13 лютого подав у відставку після скандалу через що з'явилася інформації про обговорення антиросійських санкцій з послом РФ в США С. Кисляком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній радник президента Майкл Флінн міг піти на угоду зі спецпрокурором Робертом Мюллером з розслідування втручання Росії у вибори.

Повідомляється, що адвокати Флінна перестали ділитися даними по "російській справі" з юристами Трампа, що може свідчити про угоду з Мюллером або переговорах про можливість такої угоди.