ua en ru

Суд скасував указ Зеленського про звільнення екс-співробітника АП на посаді члена Нацради

Суд скасував указ Зеленського про звільнення екс-співробітника АП на посаді члена Нацради Фото: Володимир Горковенко (facebook.com/Olexandr2013)

Верховний суд скасував указ Зеленського про скасування призначення Горковенко на посаді члена Нацради

Верховний суд скасував указ президента Володимира Зеленського про скасування у призначенні на посаді члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Володимира Горковенко. Про це йдеться в рішенні суду № 9901/286/19.

Наголошується, що Верховний суд своїм рішенням скасував указ президента Володимира Зеленського про скасування призначення Горковенко на посаді члена Нацради від 24 травня.

"Позов Горковенко задовольнили частково. Визнали протиправною і скасували указ президента від 24 травня 2019 №323/2019 про скасування указу "Про призначення В. Горковенко членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", - повідомили у Верховному суді.

Рішення може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту судового рішення.

Нагадаємо, 4 травня п'ятий президент Петро Порошенко призначив Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, звільнивши до цього голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка.

Володимир Зеленський скасував указ про призначення Порошенка Горковенко 24 травня і повернув на посаду члена Нацради Артеменко. Також президент звільнив Артеменко посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).