ua en ru

Екс-співробітник ГПУ розповів, хто може стояти за справою стосовно Гречківського

Екс-співробітник ГПУ розповів, хто може стояти за справою стосовно Гречківського Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Сус назвав можливих причетних до відкриття кримінального провадження щодо Гречківського

Колишній заступник начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитро Сус назвав можливих причетних до відкриття кримінального провадження проти члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського. Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на запитання щодо ситуації навколо народного депутата Сергія Рибалки.

"Тесть Рибалки (мова йде про бізнесмена Геннадія Буткевича) ще педалював питання щодо члена Вищої ради юстиції, по Гречкоівському", - сказав Сус. При цьому причини цього конфлікту він не надав подробиць.

Серед можливих причетних до відкриття кримінальної справи проти Гречківського колишній співробітник ГПУ назвав свого безпосереднього начальника Гуцуляка. "Завдання завжди було однакове. Ставив керівник Департаменту. У Луценка я не був по Гречківському", - розповів Дмитро Сус.

Гречківський у свою чергу зазначив, що ці прізвища вже звучали 22 вересня минулого року, в закритому засіданні Печерського суду, коли він називав всіх причетних до цієї провокації.

"Було багато преси, але прокуратура попросила закритий режим. Чому? Це інтерв'ю дає відповідь і на це питання — у списку є керівники та співробітники прокуратури, "вбудовані" в систему виконання замовлень", - написав Гречківський на своєму Facebook.

Він вважає, що факти, наведені в публікації, повинні стати предметом розслідування НАБУ і заявив, що готовий ще раз дати свідчення.

Член ВРП Павло Гречківський та його адвокати неодноразово говорили про те, що кримінальну справу було відкрито на прохання великого бізнесмена, проте конкретне прізвище не вказували.

Геннадій Буткевич, про якого йшла мова, є власником мережі супермаркетів "АТБ", входить в рейтинги найбагатших людей України.