ua en ru

Екс-президент Єгипту Мубарак, засуджений до 3 років в'язниці

Екс-президент Єгипту Мубарак, засуджений до 3 років в'язниці Фото: Хосні Мубарак

Мубарак і його сини звинувачувалися у розкраданні 17 млн доларів

Повалений в 2011 році президент Єгипту Хосні Мубарак, а також два його сина, засудили до трьох років в'язниці за корупцію. Про це повідомляє Reuters.

Мубарак і його сини звинувачувалися у розкраданні 17 млн доларів державних коштів, які були призначені для реконструкції президентського палацу.

У травні минулого року суд Єгипту вже примовляв Мубарака до трьох років в'язниці (його сини тоді отримали чотирирічний термін ув'язнення). Проте в січні 2015 року касаційна інстанція скасувала вирок і справу було направлено на повторний розгляд.

Мубарак, що правив Єгиптом з 1981 року і був скинутий у лютому 2011 року в результаті однієї з революцій так званої арабської весни. У 2012 році Мубарак був визнаний винним у масовій загибелі демонстрантів в ході заворушень 2011 року. Тоді його засудили до довічного ув'язнення. Тим не менш в листопаді 2014 року справу було переглянуто і 86-річний екс-президент був виправданий після того, як свідки змінили свої показання.

Нагадаємо, наступник Мубарака на посаді президента Єгипту Мохаммед Мурсі, повалений влітку 2013 року, також відбуває тюремне покарання. У квітні його визнали винним у загибелі демонстрантів в 2012 році і засудили до 20 років в'язниці.