ua en ru

Екс-президент Бразилії Руссефф вимагає повернути їй пост голови країни

Екс-президент Бразилії Руссефф вимагає повернути їй пост голови країни Фото: Ділма Русеф

Захист Руссефф звернувся із заявою до Верховного суду країни

Колишній президент Бразилії Ділма Русеф, яка пішла у відставку після імпічменту влітку 2016 року, вимагає повернути їй пост голови держави. Вимога екс-президента пов'язана з компроматом на нинішнього очільника країни Мішела Темера, передає Globo.

Відзначається, що захист Русеф звернувся із заявою до Верховного суду країни. Адвокат екс-голови Бразилії Хозе Едуардо Кардозо вказує на те, що країна перебуває у важкій політичній кризі.

"Країна перебуває у гострій політичній та інституційній кризі небувалого масштабу. Кожен день з'являється все більше доказів того, що нинішній президент країни нелегітимний і не може виконувати свої зобов'язання", - підкреслюється у заяві захисту.

Також адвокат вказує на те, що свій пост Темер зайняв "не після виборів, а в результаті імпічменту Русеф, без законних на те підстав".

Повідомляється, що президент Бразилії Мішел Темер виявився у центрі політичного скандалу, після того як був оприлюднений запис розмови, на якому, як стверджують його політичні противники, глава країни обговорює підкуп екс-спікера нижньої палати парламенту Едуардо Куньї. Після цього група депутатів вимагала почати процедуру імпічменту Темера. Компромат на президента викликав масові народні хвилювання.

Нагадаємо, влада Бразилії прийняла рішення залучити війська для боротьби з заворушеннями, що виникли через протести проти чинного президента Мішела Темера.