ua en ru

Екс-президент Бразилії Русеф відправиться у добровільне вигнання

Екс-президент Бразилії Русеф відправиться у добровільне вигнання Фото: Ділма Русеф

Вона буде знаходитися в опозиції до влади країни на чолі з Мішелем Темером

Екс-президент Бразилії Ділма Русеф, яка була знята з посади рішенням сенату, покине столицю Бразилії і переїде в місто Порту-Алегрі. Про це повідомляє ElUniverso.

Зазначимо, сенат Бразилії проголосував за імпічмент Ділми Русеф 61 голосом проти 20. В результаті окремого голосування було вирішено, що вона не буде позбавлена можливості займати державні посади. Раніше їй загрожувала заборона займати державні посади протягом восьми років. Тимчасовим главою держави до виборів, які пройдуть в 2018 році, став віце-президент Мішель Темер.

"Я не залишуся в Бразиліа і поїду в Порту-Алегрі на початку наступного тижня", - заявила Русеф.

За її словами, вона буде перебувати в опозиції до влади країни на чолі з Мішелем Темером, якого Русеф знову звинуватила в організації "парламентського перевороту".

У Русеф є 30 днів, щоб покинути резиденцію в палаці Alvarado. У Порту-Алегрі (штат Ріу-Гранді-ду-Сул) вона буде жити в досить скромній квартирі, де проживає її сім'я.

Нагадаємо, головні політичні партії Бразилії вимагають від Верховного суду країни скасувати рішення Сенату, що дозволяє екс-президенту Ділмі Русеф займати політичні посади після імпічменту.